Fagartikler

 • Tannbleking

  Hos Blid kan du skånsomt få lysere tenner med spesialtilpassede blekeskinner til hjemmebruk. Resultatet er langvarig, og det vil holde å bleke en gang i året. Til forskjell fra tannbleking som kjøpes på nett, er blekemiddelet som tilbys i klinikken uten langsiktige bivirkninger for tannemaljen og tannkjøttet. Hos Blid får du effektiv tannbleking som også inneholder fluor som er med på å styrke tannemaljen mens du bleker

  Les mer
 • Rotfylling

  Når nerven i en tann er død eller betent er det ofte vanlig å utføre en rotfyllingsbehandling. Våre tannleger gir deg mer informasjon om behandlingen og hvordan den gjennomføres.

 • Dårlig ånde

  Dårlig ånde kan skyldes bakterier som blir liggende på tennenes og tungens overflate, eller i tannkjøttslommene. En vanlig årsak til dårlig ånde kan være dårlig munnhygiene. Du kan forhindre dette ved å ha gode rutiner med tannpuss, tanntråd og mellomromsbørster, samt tungeskraper. I denne artikkelen vil Blid sitt tannhelsepersonell dele sine råd for hvordan bli kvitt dårlig ånde og forklarer deg mer om hvordan den dårlige ånden oppstår.

 • Visdomstenner

  Må du trekke visdomstenner? Hvordan vet jeg om jeg skal trekke visdomstennene? Vi forklarer og gir deg råd om behandling av visdomstenner.

 • Tannstein

  Tannstein er bakteriebelegg og mineraler som forkalkes på tann- og rotoverflate. Tannstein som blir liggende over tid kan gi betennelse i tannkjøttet. Vi anbefaler regelmessig tannrens for å opprettholde en frisk munn.

 • Tannlegeskrekk

  Vi i Blid ønsker å hjelpe deg som har tannlegeskrekk. Vi legger stor vekt på å skape en god relasjon mellom deg som pasient og oss som behandler. Det er du som vet hvor dine grenser går og vi vektlegger kommunikasjon mellom pasient og behandler for å best ivareta deg som pasient. Vi ønsker alltid å hjelpe deg til å ta vare på egen tannhelse og strekker oss langt for at selv deg med tannlegeskrekk skal føle deg rolig i våre klinikker.

 • Periodontitt

  I denne artikkelen tar vi for oss hva gingivitt og periodontitt er, og forskjellen mellom disse, samt hva du kan gjøre hvis du allerede har fått påvist sykdommen.