Tannlegeskrekk

Vi er svært opptatt av å gi alle våre pasienter en trygg og god opplevelse når de besøker tannklinikken.

Book time

Blid hjelper deg med tannlegeskrekk

Vi i Blid ønsker å hjelpe deg som har tannlegeskrekk. Vi legger stor vekt på å skape en god relasjon mellom deg som pasient og oss som behandler. Det er du som vet hvor dine grenser går og vi vektlegger kommunikasjon mellom pasient og behandler for å best ivareta deg som pasient. Vi ønsker alltid å hjelpe deg til å ta vare på egen tannhelse og strekker oss langt for at selv deg med tannlegeskrekk skal føle deg rolig i våre klinikker.

Hva kan du gjøre for å best forberede deg til et besøk?

Det er flere små grep som du kan gjøre selv for å bedre besøket hos oss dersom du gruer deg. Noen synes lyden av maskinene vi bruker er ubehagelig, dette er forståelig da de kan bråke litt. Ta med egen musikk eller ørepropper for å stenge lyden ute. I alle våre behandlingsrom er det musikkanlegg, og vi bytter gjerne musikk for at du kan høre på det som gjør deg mest avslappet.

Når du booker time er det er bare å informere om din tannlegeskrekk så vil dette bli tatt hensyn til under besøket. Vi har rolige og trygge behandlere som er vant til at pasientene har tannlegeskrekk.

Andre finner hjelp i å ha med seg noen de stoler på som er rolige og kan bli med på timen. Vi har ekstra stoler som de kan sitte på.

Vi har ingen tillegg for å sette bedøvelse, slik at du som pasient kan føle deg trygg på at vi har fokus på smertefri tannbehandling og vil sørge for at du er godt bedøvet.

 • Jeg har alltid vært nervøs for å dra til tannlegen, og utsatt mange av besøkende mine. Hos Blid følte jeg meg godt ivareatt. Tannlegen var rolig, forklarte godt underveis og ga meg pauser når jeg trengte det.

  Maria, 29 år

 • Det er første gang jeg har vært hos en tannklinikk som fjerner tannstein på en skånsom måte. Resultatet ble kjemepbra, og jeg gruer meg nå mindre til neste besøk. Tusen takk!

  Nicolai, 43 år

Hva gjør vi for deg med tannlegeskrekk?

Våre dyktige tannpleiere og tannleger brenner for god behandling og har stor respekt og medfølelse for deg med tannlegeskrekk. Vi strekker oss langt for å få deg til å slappe mer av for å gjøre besøket mindre skummelt slik at ikke besøket blir utsatt og tannhelsen forverrer seg.

De som har tannlegeskrekk utsetter gjerne en undersøkelse fordi de ikke klarer og gå eller rett og slett ikke makter tanken på at noen er inne i munnen deres. Det er svært viktig at man går til undersøkelse selv om man synes dette er ubehagelig, dette for å unngå at eventuelle problemer i munnen forverres og at du slipper store kostnader. Vi har et ønske om å hjelpe og er her for å hjelpe deg med dine tannproblemer, vi setter av god tid og har mulighet til å ta pause i behandlingen dersom du ønsker dette. Vi har stor respekt for at noen har tannlegeskrekk.

 • Jeg har hatt mange pasienter med tannlegeskrekk i klinikken og opplever at det viktigste jeg gjør er å forklare godt hva jeg gjør, gi vedkommende pause underveis og lytte godt til pasientens ønskser og behov. For meg er det viktig at alle, både de med og uten tannlegeskrekk, skal få en god opplevelse av å gå til tannlegen.

  Mina Attramadal, Tannlege i Blid

Lurer du på noe mer?

Send oss gjerne en e-post på hei@blid.no, så skal vi hjelpe deg på best mulig vis. Velkommen til Blid!

Book time

Blid er en ny og moderne tannhelsekjede på Grünerløkka og Majorstua i Oslo. Vi fokuserer på å skape gode og trygge pasientopplevelser. Blid er åpent alle dager, har godt kvalifisere tannleger og tannpleiere og har faste og fornuftige priser. Blid er tannhelse på en ny måte. Velkommen!

© Blid AS 2021

 • Behandlinger
 • Om oss
 • Karriere
 • Spørsmål og svar
 • Fagartikler
 • Personvern
 • Tanntips