Tannbleking

Hos Blid kan du skånsomt få lysere tenner med spesialtilpassede blekeskinner til hjemmebruk. Resultatet er langvarig, og for de fleste vil det holde å bleke en gang i året for å opprettholde resultatet over tid.

Til forskjell fra tannbleking som kjøpes på nett, er blekemiddelet som tilbys i klinikken uten langsiktige bivirkninger for tannemaljen og tannkjøttet.

Hos Blid får du effektiv tannbleking som også inneholder fluor som er med på å styrke tannemaljen mens du bleker

Om tannbleking

Hos Blid tilbyr vi tannbleking som du trygt kan bruke hjemme, med spesialtilpassede skinner vi lager i klinikken. Du får med deg blekemiddelet hjem, og kan enten bleke på dagen eller løpet av natten mens du sover. Dette velger du i klinikken.

Fjerning av misfarging på tenners overflate vil ikke endre fargen på tennene, men vil gi et lysere resultat. Ønsker man ytterligere lysere tenner må man derfor bruke et blekemiddel som tar bort fargestoffer inne i tannen.

Profesjonell tannbleking

Dersom du ønsker å bleke tennene dine bør dette gjøres profesjonelt. Det er mange tilbydere av tannbleking, og i dag kan du få kjøpt tannbleking på nett og over disk i mange butikker. Mange av disse tannblekingene har dessverre vist at de kan føre til skader på tannkjøtt og tannemaljene. De siste årene har derfor regelverket for tannbleking blitt strammet inn.

Hos Blid anbefaler vi kun å bruke blekemiddel fra klinikken sammen med spesialtilpassede blekeskinner.

Blekemiddelet du får hos Blid er trygt og skånsomt, og har dokumentert effekt på tennene. I tillegg inneholder det fluor som styrker tannemaljen under blekeprosessen.

Krav før tannbleking

Graden av bleking vil variere fra person til person, og du kan selv velge hvor lenge du ønsker å bruke blekemiddelet. Før du setter i gang med tannbleking, er det viktig å få en profesjonell vurdering på hvorvidt tennene er egnet for behandlingen. Vi må sørge for at du oppfyller følgende krav:

Mer informasjon

Dersom du har tannkroner, broer eller tannfasetter vil ikke disse påvirkes av blekemiddelet. Dette er noe vi sjekker og veileder om, slik at du får resultatet du ønsker.

Gravide og ammende frarådes å benytte seg av tannbleking.

Book tannbleking

Usikker på om du er kariesfri? Da anbefaler vi å først booke en time for «Full undersøkelse & rens».

Book undersøkelse

Klar til å komme i gang med tannbleking?

Book profesjonell tannbleking
 • Løsningen og behandling

  Vi renser og fjerner tannstein før du setter i gang med tannbleking. Deretter tar vi avtrykk av tennene dine og lager spesialtilpassede blekeskinner. Disse skinnene får du med deg hjem, sammen med blekemiddelet. Vi gir instruksjon i bruk og veiledning om hvordan du kan oppnå best mulig resultat. Før vi starter behandlingen er det viktig at du er kariesfri og har friske forhold i munnen. Er det mer enn seks måneder siden sist tannsjekk, ønsker vi at du først booker time for “Full undersøkelse og rens”. Dette er for å forsikre både oss og deg som pasient at det er trygt å bleke.

  Har du fått tannbehandling et annet sted enn hos Blid, ønsker vi at du tar med deg en journalutskrift og røntgenbilder fra stedet du fikk tannbehandling. Dette får du ved å ringe eller sende mail til klinikken der du fikk utført tannsjekken og/eller behandlingen. Da får vi best mulig oversikt over din tannhistorikk, og er klare til å sette i gang.

Spørsmål og svar

 • Er tannbleking farlig?

Blid er en ny og moderne tannhelsekjede på Grünerløkka og Majorstua i Oslo. Vi fokuserer på å skape gode og trygge pasientopplevelser. Blid er åpent alle dager, har godt kvalifisere tannleger og tannpleiere og har faste og fornuftige priser. Blid er tannhelse på en ny måte. Velkommen!

© Blid AS 2021

 • Behandlinger
 • Om oss
 • Karriere
 • Spørsmål og svar
 • Fagartikler
 • Personvern
 • Tanntips