Rotfylling

Når nerven i en tann er død eller betent er det ofte vanlig å utføre en rotfyllingsbehandling. Her fjernes nerven med spesialinstrumenter og nerven erstattes med et annet materiale for å bevare tannen.

Dersom tannens nerve er død, irritert eller betent kan rotfylling være det beste behandlingsalternativet for å bevare tannen. Betennelsen i tannens nerve kan oppstå ved dype hull i tannen, dype fyllinger, kronebehandling eller sprekker som gir en bakteriell infeksjon i tannens rot.

Uten behandling vil bakteriene spre seg til tuppen av tannroten, og en betennelse i kjevebenet vil oppstå. Dersom denne betennelse blir synlig kan man noen ganger se en “kvise” på tannkjøttet.

Tilstanden kan gjøre svært vondt i perioden frem til nerven dør, men gjør som oftest ikke vondt igjen før det oppstår en større betennelse i kjevebenet.

Dette kan oppdages på årlig undersøkelse hos tannlege eller tannpleier.

Tegn på at man kan trenge en rotfylling

Årsaker til hvorfor en tann må rotfylles

Alle disse årsakene fører til at bakterier kommer lettere inn i tannen og nerven.

Book undersøkelse

Lurer du på hva tannsmertene kommer av? Bestill time til full undersøkelse og rens her.

Book undersøkelse
 • Løsningen og behandling

  En rotfylling koster alltid 4995,- hos Blid. Dette inkluderer alt av materiell, røntgen og bedøvelse, i tillegg til midlertidig toppfylling. Du betaler aldri mer dersom det er flere kanaler som skal rotfylles - dette fordi man ofte ikke vet omfanget av behandlingen før man har satt i gang og vi ønsker at du skal være trygg på hva behandlingen kommer til å koste.

  I tillegg til dette må man i noen tilfeller ha en krone på toppen av tannen. Prisen på dette vil være 3995,-. I de fleste tilfeller vil det være nok med en fylling på toppen av tannen og dette koster 1395,-.

  Før vi setter i gang med behandlingen får du alltid et kostnadsoverslag og da også beskjed om hvorvidt du vil trenge en krone, fylling eller noe annet.

Spørsmål og svar

 • Hvorfor trenger jeg en rotfylling?

Blid er en ny og moderne tannhelsekjede på Grünerløkka og Majorstua i Oslo. Vi fokuserer på å skape gode og trygge pasientopplevelser. Blid er åpent alle dager, har godt kvalifisere tannleger og tannpleiere og har faste og fornuftige priser. Blid er tannhelse på en ny måte. Velkommen!

© Blid AS 2021

 • Behandlinger
 • Om oss
 • Karriere
 • Spørsmål og svar
 • Fagartikler
 • Personvern
 • Tanntips